Zaupaj svojim rokam

Natečaj | Pravila | Izbor | Tehnična navodila

Pogoji sodelovanja

V nagradnem literarnem natečaju Rožnata dlan lahko sodelujejo pisci vseh starosti, ne glede na spol, starost, uveljavljenost in kraj bivanja. Objavljajo lahko avtorska dela, ki še niso bila natisnjena v knjižni ali revijalni obliki. Dobrodošli tako uveljavljeni, kot ljubiteljski pisci.

Pesmi

Natečajniki lahko sodelujejo s pesmimi, ki so njihova avtorska dela in so napisane v slovenskem jeziku. Forma (sonet, haiku, tanka, prosti verz …), vsebina in dolžina pesmi so prepuščene avtorjevi domišljiji.

Črtice

Natečajniki lahko sodelujejo s kratkimi zgodbami in črticami, ki so njihova avtorska dela in so napisane v slovenskem jeziku. Dolžina prispevka je omejena na 1500 znakov (s presledki). Oblika in vsebina sta prepuščeni avtorjevi ustvarjalnosti.

Cilj projekta je vzpodbuditi k razmišljanju, literarnemu snovanju in prek tega tudi ozaveščanju o zdravju dojk in o zdravem načinu življenja, tako za sodelujoče, kot tudi bralce.

Objava prispevkov

Prispevek oddajo na spletni strani www.pesem.si. Za oddajo je potrebna registracija, ki je enostavna in brezplačna.

Prispevki bodo uredniško pregledani. Objavljeni bodo na spletni strani www.pesem.si v posebej označeni rubriki Rožnata dlan in na www.roza-oktober.si.

Organizatorji natečaja si pridržujejo pravico, da izločijo prispevke z neprimernimi (žaljivimi, nestrpnimi) vsebinami, in da prispevke lahko uporabijo v svojih promocijskih akcijah.

<<< nazaj Stran 2 od 4 naprej >>>

UJETA V DLAN

Odločitev

Že ves dan me stiska,

ta nepojmljiva žalost,

ta nesreča.

Že ves dan se zapirajo te stene okrog mene,

me stiskajo vse bolj in bolj.

Le če se ne premaknem vse je mirno,

a ko dihati začnem spet se stene ožijo

Stene,  ki jih sama delam,

omejitve, ki sama jih postavljam.

Ta nemoč in bolečina

Kdaj minila bo, le kdaj …

Ko sama rečem STOP!

Nič več nočem Bolečine,

nič več strahu in bede..

Ni je več, ostalo je samo Življenje !

Avtor: Gitka

Trajna povezava >>>

Ministrstvo za kulturoMinistrstvo za zdravjeOnkoliški inštitut LjubljanaRocheEuropa donnaMed.over.netPesem.siDruštvo onkoloških bolnikov Slovenije

Vse informacije in podobe, vsebovane na teh spletnih straneh, so v zakonsko dovoljenem okviru predmet avtorske zaščite ali druge oblike zaščite intelektualne lastnine. Prispevkov, objavljenih na teh spletnih straneh, se ne sme uporabljati, prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati v komercialne namene, razen z izrecnim dovoljenjem organizatorjev projekta. Organizatorji natečaja si pridržujejo pravico, da prispevke lahko uporabijo v svojih promocijskih akcijah.
Kontakt: info@roza-oktober.si; tel: +386 1/520 50 50

Get Adobe Flash player
gresak.net