Zaupaj svojim rokam

Arhiv | 2009 | 2010

Nagradni natečaj Roza ni zgolj poza v letu 2010 je potekal od 1. oktobra 2010 do 6. novembra 2010. Sodelovalo je 32 atraktivnih in odmevnih poz.

Poleg odličnih prispevkov so bili razveseljivi podatki o številnih obiskih spletne strani. Do sredine novembra 2010 si je spletno stran ogledalo več kot 16.000 obiskovalcev. Obiskovalci so si poze ogledali kar 91.107- krat in v času spletnega glasovanja oddali 7.547 glasov.

Iskrena hvala vsem sodelujočim mladim ustvarjalcem, mentorjem in tistim, ki ste glasovali.

Komisija je zapisala: »Prispele poze so odlične, kreativne in izvirne. Odločitev o najboljši, najbolj atraktivni, najuspešnejši in najbolj odmevni pozi je bila težka.«

Pri izboru zmagovalcev so bili upoštevani rezultati spletnega glasovanja, sestala se je in svoje mnenje podala tudi strokovna komisija, ki so jo sestavljali predstavniki organizatorjev natečaja: Združenja za boj proti raku dojk Europa Donna, farmacevtske družbe Roche,  Zavoda Med.Over.Net, Ministrstva za zdravje, Ministrstva za šolstvo in šport in Onkološkega inštituta.

Na osnovi rezultatov spletnega glasovanja in podaneocene strokovne žirije smo določili za tri zmagovalne projekte.

Avtorji zmagovalnih projektov so v začetku leta 2011 odpotovali na nagradni izlet v Bruselj.

Zmagovalni prispevki:

Zaključna prireditev - minister podelil priznanja

S sklepno slavnostno prireditvijo, ki je potekala na Ministrstvu za šolstvo in šport, so rezultati natečaja postali dokončni.

Minister za šolstvo in šport dr. Igor Lukšič je pozdravil prisotne in poudaril pomen kreativnega natečaja, kot je »Roza ni zgolj poza!« pri vzgoji in izobraževanju mladih o zdravem načinu življenja. Vsem nagrajencem je čestital, jih pohvalil in podelil nagrade. Zahvalil se je mentorjem za spodbudo, podporo in usmerjanje mladih pri izdelavi kreativnih prispevkov.

Predsednica Slovenskega združenja za boj proti raku dojk Europa Donna Mojca Senčar je izrazila zadovoljstvo nad odzivom mladih in njihovo kreativnostjo. Poudarila je, da imata vzgoja in izobraževanje že v najstniških letih velik vpliv na ozaveščanje o boleznih dojk, samopregledovanje in zdrav način življenja. Mlade je nagovorila k pomembnosti zadovoljstva s samim s seboj in o vplivu dobre volje na zdravje.

Generalna direktorica direktorata za javno zdravje pri Ministrstvu za zdravje Mojca Činč Gruntar, dr. med, je poudarila, da imajo mladi pomembno vlogo pri osveščanju o bolezni in preventivnem ravnanju. Na Ministrstvu za zdravje so pozdravili in z veseljem podprli tudi letošnji natečaj, saj so prepričani, da znanje o boleznih v zgodnjem obdobju življenja lahko rešuje življenje v kasnejšem obdobju ter nagovarja k zdravemu načinu življenja in k skrbi za svoje telo.

Generalna direktorica Onkološkega inštituta Anica Žličar je poudarila pomen preprečevanja nastanka težjih oblik bolezni in pomen pravočasnega zdravljenja. Pozdravila je pripravljenost mladih sodelovati v natečaju in tako skozi kreativnost oblikovati znanje o bolezni, njenem zdravljenju, diagnostiki in preventivi ter zdravem načinu življenja.

Nagrajenka nagradnega natečaja 2009, Ana Rus, dijakinja Gimnazije Bežigrad, je izpostavila pomen timskega sodelovanja in priložnosti za druženje, ki jih sodelovanje v takšnem natečaju ponuja. Nagrajencem je zaželela, da bi tudi njihovi prispevki osveščali druge in našli pot do širših množi, tako kot je njihov izdelek – koledar, ki je bil tudi preveden in natisnjen že preko meja Slovenije.

Podelitve sta se udeležili tudi mentorici dveh nagrajenih prispevkov, ki sta potrdili, da so mladi zelo ustvarjalni in pripravljeni sodelovati v tovrstnih natečajih in ne potrebujejo posebne spodbude, saj so polni idej in kreativnega elana. Blizu so jim sodobni medij in vse, kar potrebujejo, je le opozarjanje na rok za oddajo.

Na sliki predstavniki organizatorjev (od leve): Mojca Senčar, Mojca Činč Gruntar, dr. Igor Lukšič, Ana Žličar, Andreja Verovšek in Julijana Zucchiati Godina

Na sliki predstavniki organizatorjev (od leve): Mojca Senčar, Mojca Činč Gruntar, dr. Igor Lukšič, Ana Žličar, Andreja Verovšek in Julijana Zucchiati Godina

Pohvala vsem sodelujočim in čestitke zmagovalcem.

Poglejte Vse poze 2010

Utrinki z zaključne prireditve

<<< nazaj Stran 3 od 3

UJETA V DLAN

Odločitev

Že ves dan me stiska,

ta nepojmljiva žalost,

ta nesreča.

Že ves dan se zapirajo te stene okrog mene,

me stiskajo vse bolj in bolj.

Le če se ne premaknem vse je mirno,

a ko dihati začnem spet se stene ožijo

Stene,  ki jih sama delam,

omejitve, ki sama jih postavljam.

Ta nemoč in bolečina

Kdaj minila bo, le kdaj …

Ko sama rečem STOP!

Nič več nočem Bolečine,

nič več strahu in bede..

Ni je več, ostalo je samo Življenje !

Avtor: Gitka

Trajna povezava >>>

Ministrstvo za kulturoMinistrstvo za zdravjeOnkoliški inštitut LjubljanaRocheEuropa donnaMed.over.netPesem.siDruštvo onkoloških bolnikov Slovenije

Vse informacije in podobe, vsebovane na teh spletnih straneh, so v zakonsko dovoljenem okviru predmet avtorske zaščite ali druge oblike zaščite intelektualne lastnine. Prispevkov, objavljenih na teh spletnih straneh, se ne sme uporabljati, prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati v komercialne namene, razen z izrecnim dovoljenjem organizatorjev projekta. Organizatorji natečaja si pridržujejo pravico, da prispevke lahko uporabijo v svojih promocijskih akcijah.
Kontakt: info@roza-oktober.si; tel: +386 1/520 50 50

Get Adobe Flash player
gresak.net